Je website in twee talen? Makkie! Gebruik Polylang!

Okay de basis:

Verwijder eerst andere meertalige plugins mocht je die geïnstalleerd hebben. Installeer de Polylang plugin en activeer. Ga dan naar de pagina met alle taalinstellingen. Je moet de talen die je wil gebruiken eerst zelf instellen. in mijn voorbeeld van een klant van me zijn twee talen ingesteld Nederlands en Engels. Dan voeg je de language switcher toe in het menu.

Dus wat minder kort door de bocht: Ik maak de meertalige website met de plugin Polylang.

Als je de plugin hebt geinstalleerd ga naar Languages om de talen die je gaat gebruiken toe te voegen. In dit voorbeeld gebruik ik Nederlands en Engels. Nederlands is in dit voorbeeld de default taal.

Kies een taal in het dropdown menu (Kies een Taal) en check de 5 opties en klik dan op Taal toevoegen ( ‘add new language’) knop. Voor elke taal zijn er vijf opties. Voeg de talen toe die je wil gebruiken. Ik heb alleen Nederlands en Engels toegevoegd op de website die ik als voorbeeld gebruik. In het plaatje hieronder zie je hoe ik Frans heb geselecteerd in het dropdowm menu. Dit als voorbeeld. Ik heb de taal niet echt toegevoegd.

Elke taal heeft 5 opties.

  • De naam van de taal
  • the locale (de code WordPress gebruikt voor elke taal bv en_US)
  • de language code die je in de url gaat zien bv en of fr.
  • De tekstrichting (meestal van links naar rechts maar soms ook niet.
  • De volgorde waar mee je taal  te zien zal zijn in de language switcher.

Taal toevoegen via het dropdown menu

Wanneer je de talen hebt toegevoegd stel je de default taal in met het sterretje:

Je hebt nu de talen toegevoegd en aangegeven wat de default taal is. Nu moeten de menu’s worden gemaakt en de pagina’s die je in dat menu gaat gebruiken.

Menu bewerken

Voor elke taal moet je eerst een menu maken. (Ga naar Weergave> Menu’s > Optie maak een nieuw menu, geef een naam en sla op). Gebruik herkenbare namen als Hoofdmenu_NL of Footermenu_FR en eindig dus met een verwijzing naar de taal.  Maak dan de pagina’s die je in je menu wil gebruiken (Pagina’s > Nieuwe pagina ) van de diverse talen. Dan ga je weer naar menu’s en voeg je de pagina’s toe in het menu. Als je dat hebt gedaan stel je in waar welk menu zichtbaar is.

 

Locatie van het menu instellen

Instellen van een Language Switcher in een menu

Dit voeg je toe aan het menu zodat de bezoekers van de website van taal kunnen wisselen. Ga naar Weergave > Menu’s> Language Switcher.

Hoe voeg je een pagina (menu item) toe aan het menu

Hoe voeg je de language switcher toe aan het menu

Ik heb nog een leuk cadeau voor je!

Een handige lijst van ruim 75 websites met gratis foto's.