Hoe maak je een Blogpagina op je WordPress website?

Een blogpagina maken

Je wil dus een een blog maken op je website. Ik wilde dat ook omdat ik begonnen ben aan de aan de cursus Online Expertprogramma Marianne van tekstgericht.nl en ik moet dus een (eerste) blog plaatsen op mijn eigen website. Ik heb Divi als builder en dat gaat vrij snel en gemakkelijk.

Ik maak een blog module op een pagina en zet die pagina in het menu. Even snel door de bocht:)

Geen Divi?

In principe doe je in WordPress dit:

Je maakt een nieuwe pagina en die geef je een naam. Ik gaf de naam Blog. Tsja…:) Dit wordt de pagina waar het blog in komt te staan en deze pagina zie je straks ook in je menu.

Dan ga je naar Instellingen >Lezen en selecteer bij Berichtpagina (dropdownmenu) je blog pagina. Je maakt nu van de pagina Blog je berichtenpagina.

Dan moet je die blogpagina nog in je menu zetten.

Ga naar Weergave > Menu’s en selecteer links je pagina (Blog) en zet deze in je menu. (Zorg wel dat je eerst het juiste menu hebt geselecteerd. Je haalt de pagina ook zo weer weg uit het menu dus geen zorgen daarover:)) Als de pagina eenmaal in je menu staat kan je hem nog naar een andere plek slepen.

Wat vaak wordt vergeten is het opslaan van je wijzigingen. Dat kan erg irritant zijn, dus let daar goed op. Vooral in het begin kan dat lastig zijn. Uiteraard doe ik dat zelf ook nog wel eens.

Tadaa!

Nou ja..je moet dus wel ook een bericht hebben aangemaakt bij Berichten. Dat zijn namelijk je blogs. Maak eventueel even een test bericht om te controleren of het werkt.

Je eerste blogpagina is online!;)

Ik heb nog een leuk cadeau voor je!

Een handige lijst van ruim 75 websites met gratis foto's.